Algemene Voorwaarden

Bij het maken van een afspraak gaat de klant akkoord met de volgende voorwaarden:

Betalingen

De klant ontvangt na bestelling van de fotoproducten een factuur deze moet binnen de gestelde betalingstermijn van 8 dagen worden voldaan. Zodra de betaling binnen is worden de producten besteld.

 De klant dient de factuur van Petra Bouman Fotografie te controleren op eventuele onjuist heden alvorens te betalen.

 Levering producten

Fotoproducten worden pas besteld bij de leverancier na ontvangst van de betaling.

 Indien de fotoproducten beschadigd ontvangen worden dient de klant dit binnen 2 dagen te melden bij de fotograaf.

 Producten kunnen worden thuis gestuurd of afgehaald worden op het adres van de fotograaf. Bij een nabestelling worden extra bestelkosten in rekening gebracht, bij kleine fotoafdrukken 3 euro en bij pakketten die niet door de brievenbus kunnen 6 euro.

 De fotograaf werkt met een professioneel gekalibreerd beeldscherm voor optimale kleurbewerking en correcties. De leveranciers zijn met zorg uitgezocht, er zullen daarom geen of slechts minimale kleurverschillen optreden.

Het is mogelijk dat de klant op zijn/haar beeldscherm de kleuren of helderheid van de foto’s anders ervaart indien dit beeldscherm niet gekalibreerd is.

De fotograaf is om die reden niet verantwoordelijk wanneer het eindproduct afwijkt van de kleurweergave op het beeldscherm van de klant. De klant heeft in dit geval ook geen recht op een nieuw product, terug storting van het bedrag of een vergoeding.

Bruidsreportage

De klant ontvangt een offerte op maat met daarin het aantal te verwachte uren fotograferen en een bedrag voor het bewerken van de foto’s en het ontwerpen van het album. De keuze voor het album hoeft pas na het huwelijk te worden gemaakt. De werkelijk kosten worden na het huwelijk duidelijk, afhankelijk van het aantal uren en de keuze van het album.

 Om de afspraak te bevestigen moet er altijd een aanbetaling van €100,- worden voldaan. Dit bedrag wordt verrekend met het totaalbedrag.

 Zodra het album ontworpen is neemt de fotograaf contact op met de klant deze kan het album dan inzien voordat het definitief gedrukt wordt.

Na betaling van het factuurbedrag worden de producten besteld.

 Auteursrecht van de foto’s

Het auteursrecht van de foto’s is ten alle tijden van de fotograaf. De klant geeft de fotograaf toestemming om de gemaakte foto’s van de klant te gebruiken voor promotie doeleinden op internet (zoals blog/portfolio/nieuwsbrief/socialmedia/ websites),  en in drukwerk (zoals flyers/expositie/voorbeeld boeken) of in te sturen naar wedstrijden. De klant ontvangt hiervoor geen vergoeding of restitutie.

 Indien de klant uitdrukkelijk niet wil dat de gemaakte foto’s worden gebruikt voor bovengenoemde promotiedoeleinden, dan dient de klant dit van te voren kenbaar te maken aan de fotograaf. Er kunnen dan extra kosten in rekening gebracht worden voor de fotosessie.

 Het is niet toegestaan om ontvangen digitale bestanden (webversies en high resolition versies) op het internet te plaatsen in een andere bewerking dan deze is aangeleverd door de fotograaf. Andere uitsneden, collages of andere bewerkingen zijn niet toegestaan.

 Bij aanschaf van een dvd met digitale “high resolution” bestanden heeft de klant het recht tot reproductie voor eigen gebruik. Het is niet toegestaan om de bestanden voor commerciële of non-profit bedrijven te gebruiken en/of te publiceren in gedrukte media. Het is niet toegestaan dat de klant digitale bestanden opstuurt naar fotowedstrijden, zonder de uitdrukkelijke toestemming van de fotograaf.